Еволюция на Боарон

Още през 70-те години регионални представителства са създадени в Лил, Белфор, Нант, Авиньон, Гренобъл… а през 1979 година в Милано, Италия, е основан първият чуждестранен филиал, който поставя началото на международното развитие на Лаборатории Боарон, разширено по-късно с филиалите в Индия, в САЩ и много други… Кристиан Боарон наследява Жан Боарон на поста председател на групата през 1983 година. Лабораториите Боарон продължават дейността си за развитието на хомеопатията като разширяват мрежата на дистрибуция на производството си и като разкриват регионални представителства.

Създаденият през 1985 година Институт Боарон засилва действията си в тази посока и ги разшширява и разпространява в медицинската и научна международна общност. През 1987 година акциите на групата Боарон се котират на второ място на борсата в Лион. През 1988 година се сливат Френските Хомеопатични Лаборатории (ФХЛ) и Боарон. В началото на 90-те години Боарон купува марсилската лаборатория Сибург и с това приключва превръщането си в национална лаборатория. През 1995 е построен новият производствен център на Боарон, в Месими, близо до Лион.

През 2005 година сливането с хомеопатичната лаборатория Долизос отваря пред предприятието нови перспективи за развитие на хомеопатията.